SMALLER HEARTS – ATTENTION

Artiest info
Website
facebook

 

Nova Scotia is een Canadese provincie met Halifax als hoofdstad en bijna één miljoen inwoners. Twee daarvan vormen de elektropopgroep ‘Smaller Hearts’. Kristina Parlee en Ron Bates wonen in het door zijn vele meren gekenmerkte stadje Dartmouth (‘The City Of Lakes’) waar ze een leven als echtpaar leiden en samen naarstig aan hun muziek werken die ze op albums wereldkundig maken.

Hun eerste naar het duo zelf vernoemde plaat kwam in mei 2018 op de markt en werd in 2019 opgevolgd door het album “Honestly” dat verscheen in juli 2019.

Na een muzikale pauze van twee jaar werd daar nu eind juli een derde album voor klaargestoomd dat de titel “Attention” kreeg en het onderwerp uitmaakt van deze recensie. Op deze zelfgeproducete en bij hen thuis opgenomen plaat verzamelt het muzikale echtpaar negen eigen composities waarvan er dit voorjaar al twee op single zijn verschenen. Dat waren de poprocksong “Double Space” in maart en het melodieuze nummer “Mean Routine” (zie 2e video) in mei 2021. De eerste video die u bij dit verhaal kunt vinden laat u kennismaken met het centraal staande liedje “Even Ifs” uit dit nieuwste album van ‘Smaller Hearts’.

Indie rock en synthesizerpop vormen de inspiratiebronnen voor de muziek die dit duo pleegt te maken. Het leidt tot vrij vlot in het gehoor liggende nummers waarvoor ze samen alle instrumentatie hebben ingespeeld. Dat deze songs deels tot stand zijn gekomen in de maatschappelijk moeilijk liggende coronaperiode kunnen we op het album horen in tracks als “Better Questions”, “Meteors”, “Even Ifs”, het dynamische “Summer Circumstances” en de zeer mooie, wat dromerige elektropopballad “Murderers”.

(valsam)